BHG-35 Sticky Fix! Tartós Teszt!

BHG-35 Sticky Fix! Tartós Teszt!
2016-07-28 Tekerni mentem

BHG-35

Fontos, hogy megőrizd a kontrollt a kerékpárod felett, még olyan vizes, esős időben is, mint a mai. Persze mindezt maximális kényelem mellett a BHG-35 StickiFix markolattal.

Hogyan teljesít ez a valóságban? Kerékpáros nagykövetünk beszámolójából kiderül:

“Évek óta a kényelmesebb szivacs vagy hab alapú markolatok felé fordultam a kemény, gumi markolatok helyett, mert azok sokszor és könnyen kidörzsölték a tenyerem. A gumimarkolat keménysége révén jobban elnyomja az ereket is ezzel könnyen zsibbadást okozva a kézfejben. Sokuk olyan érdes felületű a vélt / valós csúszásgátlás biztosítása érdekében, hogy az egy hosszú távú maratonon, amit én jellemzően űzök, nagyon kidörzsöli a tenyeret. Ezen tapasztalatok alapján én már évek óta a hab alapú markolatokat választom lehetőleg olyat, ami jól tapad, nem mozog el a kormányon és nem utolsó sorban még könnyű is. Az ára talán már kevésbé fontos tényező ebben a szegmensben.

Számos gyártó kínál ilyen markolatokat, melyek közül már az én kezem alatt is megfordult néhány, pl.: SRAM szivacsmarkolat rögzítő gyűrűvel, vagy a Lizard Skinz szivacs markolatai, melyek felületén gumis bevonat is helyet kapott, kétoldalas ragasztópapírral rögzítve, vagy éppen az ESI Grips, ami egy habosított szilikon-gumi. Mindnek megvolt az előnye és egyben hátránya is. A Lizard Skinz kétség kívül jól tapad, könnyű is, de mivel fel kell ragasztani utána nem oldható csak vágható, a ragasztó papírja pedig nagyon nehezen eltávolítható. A vastagságával is gondom van. Számomra túl vékony, ezáltal nem eléggé rezgés elnyelő, vagyis nem elég kényelmes. Még egy apróság, könnyen koszolódik, amit nem lehet kimosni a felületén lévő apró mintás gumi felületből. A SRAM kényelmes, stabil de ha a színes változat elkoszolódik, semmivel nem lehet kitakarítani. Az ESI Grips kényelmes, puha, jól tapad, de a SRAM-hoz hasonlóan nem lehet kitakarítani. Persze lehet, hogy ez valakinek kevésbé fontos tényező, de ha úgy dédelgeted a kerékpárod, mint Én, akkor szerintem ezt is figyelembe kell venni.

Na de térjünk is rá a jelenlegi beszámoló tárgyára, a BBB BHG-35 markolatra. Nekem első blikkre a vastagsága és színválasztéka tűnt fel. A rögzítő gyűrűvel stabilan és gyorsan felszerelhető, ugyanakkor szükség esetén könnyen levehető (pl. fékkar csere vagy teleszkóp záró kar csere esetén). A csomagban végdugó pár is található. Menet közben igazolta felvetésemet, azaz vastagságából adódóan kiemelkedő kényelemmel rendelkezik, nagyon jó rezgés elnyeléssel. A több órás maratonokon egyszer sem jelentkezett kézfejzsibbadásnak még csak a legkisebb jele sem. Amivel igazán belopta magát a szívembe, az a tükör felületű szilikon gumi réteg és az azt borító speciális bevonat, aminek köszönhetően rendkívül jól tisztítható. Jelenleg már 2 bringámon is ezt használom, mert annyira bevált, hogy a tesztelésre kapott példány után egy másodikra is ezt szereltem fel.”

20160719 202308 20160719 202319

 

Ladányi Miklós

Részletes specifikáció ITT

Ha valakinek fontosabbak a súly adatok, akkor a sima Sticky markolatot választva, több mint 50 gramm megspórolható, hasonló kényelemérzet mellett.

A teljes BBB markolat paletta megtekinthető ITT.