A legkritikusabbak tesztje | Continental Contact Urban gumiabroncs

A legkritikusabbak tesztje | Continental Contact Urban gumiabroncs
2021-07-14 Tekerni mentem

Vélemények a Continental Contact Urban gumiabroncsról!

Mint azt már előző cikkünkben is írtuk, a vezetési élmény alapjait határozhatják meg a jól megválasztott gumiabroncsok. Ha nem jó gumi mellett döntünk, akkor a kerékpáros túránk fárasztóbb lehet, mint gondolnánk.*
2021-ben egy egyedülálló lehetőséget tudtunk biztosítani boltjaink számára, miszerint az új Continental Ruban és a Continental Contact Urban gumikat tesztelhették.

A Continental Ruban véleményekről itt olvashatsz: A legkritikusabbak tesztje | Continental Ruban 

Continental Contact Urban| Városi profil a legújabb technológiával

Kifejezetten városi közlekedéshez fejlesztve!

Remek gördülékenység jellemzi, továbbfejlesztett kényelemmel és kiváló defektvédelemmel az új Safety Pro rétegnek köszönhetően. Mindez 6-os biztonsági szintet biztosít ennek a gumiabroncsnak, így csak egy ponttal marad el a CONTACT Plus sorozat gumiabroncsaitól, gördülékenységét tekintve azonban gyorsabb azoknál. Ez a gumiabroncs kompatibilis az elektromos kerékpárokkal (50 km/h-s sebességig) és növeli az akkumulátor élettartamát. Az új SafetyPro réteg nejlon textilből készült és ez a keresztszövésű textilszál háló az, amely egyszerre robusztussá és rugalmassá teszi ezt a gumit.

Termék részletei:
  • Maximális defekt elleni védelem,
  • minimális hozzáadott súllyal,
  • fényvisszaverős oldalfallal.

Partnereink véleménye:

“… egy vérbeli trekking e-bike 42-622 méretű papucsaként teszteltük. Már csak azért is, mert az e-bike szegmensnek is ajánlják mondván, hogy nem probléma vele az 50 km/órás sebesség sem. Persze tudjuk, hogy az elektromos rásegítés csak 25 km/óráig lehetséges (EU megegyezés alapján) …viszont sokszor túltekerjük ezt a határt, valamint gondoltak az S-Pedelec felhasználókra is, akik a 45 km/órás rásegítést is élvezhetik. Valamint azt a fontos tényezőt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az e-bike energiafelhasználásának egyik kritikus tényezője a gördülékenység. Hiszen minél kisebb a gördülési ellenállásunk, annál tovább fogja majd bírni az akkumulátorunk (egyben növelve annak élettartamát is). Szóval az a kérdés, hogy hogyan lehetne megoldani a remek gördülékenységgel és a kényelemmel egyidejűleg a defekttűrő – biztonságot nyújtó- képessége is legyen a gumiabroncsnak. Úgy látszik a Continental fejlesztőinek ezt sikerült megoldani az új Safety Pro – nejlon textilből készült keresztszövésű háló- rétegnek köszönhetően, amely egyszerre teszi ellenállóvá és rugalmassá a gumit. Sőt, minimális hozzáadott súllyal a defekt elleni védelmet is tudták még fokozni, ami a városi dzsungelben inkább az élesebb kövek, üvegszilánkok, vagy a „hirtelen elénk ugró” kátyúk által válhatna gyakorivá.”

Ebike2Go /Budapest/

 

“A mintázatában visszaköszönnek a gyorsabb tesók, pl. az Ultra Sport III mintái, oldalt hasznos csíkok és pöttyök teszik biztonságossá porosabb útfelületen is a Contact Urbant. Remek gördülést kapunk ettől a gumitól, igazi mindenesként lehet használni, ami azt jelenti, hogy munkába járó, vagy csomagos cross-trekkingtől a pedelec-ig bármire felteheted. A gördülés mellett persze a tapadás is lényeges, de itt sem vall szégyent a gumi, tökéletesen irányítható, még esőben sem jön zavarba, hála a Conti Puregrip összetevőjének, ebben is az aktivált szilika játszik nagy szerepet, ami kiváló tapadást, ugyanakkor hosszú élettartamot biztosít. Egy guminál pedig a harmadik, de semmiképp sem utolsó szempont a defektvédelem. A Contact Urban gumik futófelülete alatt SafetyPro névre keresztelt nylon-szövet védőréteg található. Sűrű szövése miatt nehezebb átszúrni, ugyanakkor nem válik olyan robusztussá a gumi, mint a „Plus”-os védelmű gumik a futófelület alatti 4-5mm-es tömörebb védőréteg miatt.”

 eBike.hu /Budapest/

 

“Kanyarokban nagyon stabil, még a kissé koszos felületen sem éreztem megingást, csúszásra hajlamot. Kb. 100-120 km megtétele után, ami többnyire városi aszfalt és egy kevés kavicsos, murvás terep nagyon meggyőző a Continental Contact Urban. Hangtalan, szépen gurul, nagyon jól tapad minden felületen, egész könnyű megindítani és nem mellékesen nagyon jól néz ki.”

Bringabarát /Kiskunfélegyháza/

 

” Egy igazi városi gumi. Talán az eddigi valaha volt legszebb mintázatot kapta meg és talán minden paraméterében az eddigi legjobb, pedig nagyon sok félét láttam már. Egyrészt kifejezetten szép másrészt magas a szövet sűrűsége és SafetyPro védelmet kapott. Én egy Speed-pedelec kerékpáron próbáltam ki, ami ugye egy kifejezetten nagy terhelést ad a guminak. A gumi hivatalosan is 50 km/h-ig, tehát a magasabb sebességkorlátozásig mondja a gyártó e-bike illetve pedelec kerékpár kompatibilisnek is ezt a gumit tehát olyan a szövet szerkezete, hogy a nagy gyorsító, csavaró terheléseket, kanyarterheléseket is bírja. Rendkívül jó az anyagnak a tapadása, tehát olyan keveréke van, hogy nagyon jól tapadt esőben is. Már az első bevetésen egy hideg, télvégi esti esős alkalommal mentem vele először és a kisebb felület ellenére rendkívül jó a tapadás. Száraz körülmények között pedig teljesen stabil. ”

Hajtány kerékpár /Budapest/

 

“Könnyű oldalfal, könnyű szerelés, rugalmas és puha anyagú, jó alaktartó felület. Első kisebb tesztkör városban: 5,52 km, feltűnt, hogy tapadása, gyorsasága, kényelme sokkal jobb, mint az előző gumiknak (Continental Country Plus). Még 6 baron is komfortosabb volt, mint az előző. Nagyon jó a gördülési ellenállása, élvezet vele biciklizni, gyors kanyarvételek is jól mennek vele, nem csúszkált, esőben sem csúsztam meg vele. A városi tekerés új megbízható kerékpár külsője.”

Reménykerék Kerékpár Szerviz /Szeged/

 

“A gumi nagyon könnyen szerszám nélkül felszerelhető, egyből a helyére ugrott a felnin csak fel kellett fújni és menetkész volt. Döngölt földúton és kavicson lehet vele biztonságosan haladni, mélyebb kavicsban vagy sárban már vigyázni kell. Ami számomra meglepő volt, hogy sem macskakövön sem a keszthelyi Fő tér márványburkolatán nem csúsztam meg pedig nedves időben is jártam rajtuk. Defektet nem kaptam és jelentős gumikopást nem fedeztem fel a megtett kilométerek alatt. Komfortos, kiemelkedően jól tapad különböző felületeken is, jó a defekttűrő képessége.  Városi használatra nagyon jó guminak tartom.”

Greenzone kerékpárüzlet /Keszthely/

 

Ha kipróbáltad már a Continental Contact Urban gumiabroncsot, írd meg Te is mit gondolsz a termékről, ezáltal segíthetsz más tekernimentem.hu-látogatónak is a vásárlási döntés meghozatalában.

Sok-sok kerékpáron töltött kilométert kívánunk!