TIPP: Hogyan zárd a kerékpárod? Így van igazán biztonságban.

TIPP: Hogyan zárd a kerékpárod? Így van igazán biztonságban.
2019-04-08 Tekerni mentem

Egy jó minőségű lakat a legjobb arra, hogy a tolvaj életét megnehezítsük. Ha megfogadod tanácsainkat, megakadályozhatod az enyveskezű aljas szándékait.

 

  1. Kivilágított és forgalmas helyen állítsd le a kerékpárod!

A tolvajok irtóznak a fénytől és az emberektől! Éjszakára a kerékpárlakattal lezárt kerékpárt jobb zárt helyen (pincében, garázsban) tárolni.

 

  1. Mindig és mindenkor zárd a kerékpárod!

Ha kerékpárodat – akár csak rövid időtartamra is – nem zárod le, nő a lopás kockázata. A statisztikák azt mutatják, hogy a kerékpárlopások 80-90%-ban alkalom szüli a tolvajt.

 

  1. Ne csak lezárd a kerékpárt, hanem valamihez lakatold is oda!

Ott, ahol a kerékpár hosszabb ideig őrizetlenül marad, nem elég egy egyszerű lezárás. A modern kerékpárok rendkívül könnyűek és egyszerűen vállra kaphatók.

Mindegy, hogy kerékpár tároló, lámpaoszlop vagy fémkerítés: a kerékpár lezárása mindig egy legalább olyan stabil tárgyhoz történjen, mint maga a lakat.

 

  1. Az értéknek minőségre van szüksége!

A kerékpárok értékének növekedésével a lakatok minőségének is javulni kellene. Legalább a kerékpár értékének 10%-t kellene beinvesztálni, hogy a megfelelő védelmet biztosíthassuk. A remek feltörés elleni védelem mellett a magas minőségű modelleknek elrettentő hatása is van.

 

  1. Nincs kifogás: helye mindig van a lakatnak!

Az ABUS Bordo kicsi, bárhol elfér és rendkívül magas biztonságot garantál: úgy néz ki, mint egy colostok, hajtogatható formája pedig egyszerűvé teszi a kerékpár lezárását nagyobb tárgyakhoz, például egy vastagabb lámpaoszlophoz is.

 

  1. A több biztosabb!

Ha a kerékpárokat a folyosón vagy a pincében nem tudod semmihez odalakatolni, lakatolj össze egyszerűen több kerékpárt. Így ezek aztán egymást biztosítják! Még jobb alternatíva lehet, az ABUS falra vagy padlóra felerősíthető kampója, amivel a kerékpár lelakatolása még biztonságosabbá válhat.