fbpx

Hogyan válasszunk megfelelő kerékpáros sisakot? – ABUS kerékpáros sisakok

Hogyan válasszunk megfelelő kerékpáros sisakot? – ABUS kerékpáros sisakok
2021-02-03 Tekerni mentem

A kerékpáros sisakok életeket menthetnek…” – Azonban kerékpáros sisak csak akkor biztosít védelmet, ha azt helyesen viselik. 

Akár gyerekekről, akár felnőttekről van szó, a sisak a kerékpározás alapfelszerelése közé tartozik, hiszen az esetleges balesetekből akár súlyos fejsérüléseket is szerezhet nélküle.
Kerékpározás során a védősisak viselése a leghatékonyabb módja az életveszélyes fejsérülések elkerülésének. 

Ebben a blogban segítünk, hogyan kell helyesen meghatározni a kerékpáros sisak méretét, és mit kell figyelembe venni annak felhelyezésekor.

A kerékpáros sisak kiválasztása

Ma már rengeteg választási lehetőség van gyermekek és felnőttek számára is egyaránt, de fontos, hogy kiválasztásánál az alábbi szempontokat figyelembe vegye:

 • Ellenőrizze, hogy a megvásárolni kívánt sisakot hivatalosan is bevizsgálták és biztonságossá nyilvánították. Keresse az erre vonatkozó címkét!
 • Határozza meg a sisak méretét: Mérőszalag segítségével könnyedén meghatározható a  fej kerülete. A mérőszalagot kicsit a fül felett és a szemöldöktől 1-2 cm távolságra kell elhelyezni. Fontos: Amennyiben hosszú haja van, azt is számítsa bele a mérésbe!
 • Győződjön meg arról, hogy a sisak pontosan illeszkedik: A sisak akkor jó, ha nem tudja 2.5 centiméternél jobban semmilyen irányban elmozdítani.
 • Bizonyosodjon meg arról, hogy a fejkör méretének állíthatósága és pántok állíthatósága megfelelőek, hiszen sokkal biztonságosabban és kényelmesebben viselheti a kiválasztott sisakot. 
 • Látni és látszani! Ne feledkezzen meg a láthatóságról! Ha a sisak csak kicsit is gátolja a megfelelő kilátásban, válasszon egy másikat.  Fontos, hogy mások jól láthassák Önt, ezért az ABUS sisakok közül vásárolhat beépített LED világítással felszerelt sisakot, a biztonságosabb kerékpározásért.

Miért válasszon ABUS kerékpáros sisakot?

 • Az ABUS sisakok különösen kiváló minőségű anyagaikkal, a legmodernebb gyártási eljárásokkal, és professzionális kialakításukkal tűnnek ki.
 • Széles választék és egyre bővülő termékpaletta: a kisbaba és gyermeksisakoktól kezdve a bevásárláshoz vagy munkába járáshoz használt városi sisakokon keresztül a high-end Road sisakokig, több színben és méretben.
 • Kiváló szellőzésű, nagy viselési kényelmet nyújtó, egyénileg a fejhez igazítható, innovatív kerékpáros sisakok.
 • Magyarországon egyedülálló módon 2 év törésgarancia vonatkozik minden új ABUS sisakra, mely azt jelenti, hogy a sisak sérülése esetén 50% kedvezményt kap a következő ABUS sisakja árából.
 • ABUS Quin – intelligens baleset érzékelővel felszerelt sisakok.
 • Ezenkívül sok gyermek- és városi sisaknál beépített hátsó lámpa gondoskodik a plusz biztonságról.
 Az ABUS kerékpáros sisakokat megtalálhatja kereskedőink üzleteiben!

 

ABUS sisakok- mérettáblázat felnőtteknek:

Javasoljuk, hogy kérjen segítséget szakkereskedésünk valamelyikében, a fej méretének pontosabb meghatározásához.
Ha az Ön értéke két méret határán van, akkor mindenképpen válassza a nagyobb modellt, ezzel elkerülheti a sisak kényelmetlen illeszkedését.


ABUS sisakok- mérettáblázat gyerekeknek:

A gyermek sisakok általában más alakúak, mint a felnőtt modellek. Kissé lapított kialakítású a hátulja a kényelmesebb viselés érdekében. Ezenkívül a sisak forma még jobban védi a fej hátsó részét. Az optimális méretet itt is meghatározhatja a fej kerületének mérésével, a fentebb említett módszer alapján. A gyermekeknél a mérés néha nehezebb lehet, tehát mérjen többször, majd vegye a mérések átlagát.

Javasoljuk, hogy kérjen segítséget szakkereskedésünk valamelyikében, a fej kerületének pontosabb meghatározásához.
Ha az Ön értéke két méret határán van, akkor mindenképpen válassza a nagyobb modellt, ezzel elkerülheti a sisak kényelmetlen illeszkedését.

Amennyiben kerékpáros balesetet szenvedett, már ne használja az ott használt sisakot, hanem szerezzen be újat! Ez még abban az esetben is fontos, ha a sisak sértetlennek tűnik, hiszen megeshet, hogy egy újabb ütközés erejétől már nem tud kellő védelmet nyújtani.

A kerékpáros sisakok élettartama korlátozott, ezért javasoljuk, hogy cserélje le, amikor az elhasználódás jeleit látja rajta. Az elhasználódás mértékétől és a konkrét használati körülményektől függően egy kerékpáros sisakot az első használattól számított 4-5 év után le kell cserélni. Az elkerülhetetlen anyagkifáradás miatt azonban a sisakot legkésőbb a gyártás dátumától számított 8 éven belül akkor is ki kell cserélni, ha nem tapasztalhatók rajta nyilvánvaló optikai vagy műszaki hiányosságok.

Az ABUS törésgarancia részleteiért kattints az alábbi linkre!
https://tekernimentem.hu/abus-sisak-toresgarancia/

Forrás: www.abus.com