fbpx

Az első körök az Apache-csal

Az első körök az Apache-csal
2017-04-11 Tekerni mentem

Az egyik kedves vevőnk élménybeszámolót készített a VeeTireCo. Apache FattySlick gumijáról. Íme a teljes cikk. Köszönjük Máté!

Egyszercsak valahogy belebotlottam a neten a “Vee Tire – Apache FattySlick” gumikba, aztán kicsit utána olvastam, tájékozódtam és eldöntöttem, nekem kell ilyen. Habár ezek a gumik elsőre inkább valami superbike versenymotor gumikra emlékeztettek, ami egy FatBike-on kissé szokatlan lehet, de egyáltalán nem tűnt ördögtől valónak az ötlet. Szóval megrendeltem egy szettet és miután feldobtam, elindultam egy kis 30km-es tesztkörre. 

 

Az első tapasztalatok eléggé meggyőzőek voltak a számomra. Amire kitalálták, pont arra való! Az aszfalton nagyon jól viselkedett, ez már az első néhány kilométeren kiderült. Kiváló tapadás és nagyon kicsi gördülő ellenállás, remek stabilitás, gyors és élvezetes ride az aszfalton. Kissé szokatlan volt az ezt megelőzően használt Surly Lou és Bad FatBike gumikat erre cserélni. Míg ott 0,6 bar nyomás körül mozogtam, itt most 1,4 bar volt az ajánlott minimum. A daráló, súrlódó “traktorhang” is elmaradt ezúttal, helyette inkább egy picit halkabb, morgó süvítés volt. A korábbi gumikkal ilyen sebességet sem sik terepen, sem mászáskor, sem lejtőzéskor nem tudtam produkálni aszfalton. Beleszaladtam néhány mért szakaszba is egy jól ismert bringás applikációval, ahol rendre egyéni csúcsokat döntöttem meg, szemmel jól látható időket javítva. Az első tesztkörön végig fülig ért a szám, és nagyon élveztem az Apache FattySlick által megnyitott új dimenziót. Mondom ezt úgy, hogy eddig sokkal jobban éreztem magam a hegyek között az erdei utakon, mint az aszfalton! Mostantól már úgy tűnik itt is:)

 

Na persze ez még csak az első kör volt. Kíváncsi vagyok hol-mit tud még ez a gumi? Hogy viselkedik esőben az aszfalton? Vagy mi van akkor ha letérek a poros földútra, a murvára, az erdei ösvényekre? A mostani teszt során néhány pillanatra letértem az aszfalt útról a friss sárba. Hát az nem volt annyira vicces. Vagyis nézőpont kérdése… mintha jégen lettem volna. Na persze ezen itt a körmös, bütykös gumi is csúszkált volna, mondjuk lehet hogy nem enniyre, mindenesetre ez eléggé kezelhetetlen volt. Viszont összességében az élmény és az élvezet sokkal meghatározóbb lett. Aztán innen folyt.köv. köszi Vee Tire!