A kerékpár sisak életet ment!

A kerékpár sisak életet ment!
2019-07-03 Tekerni mentem

TIPP

 

A kerékpár sisak életet ment!

 

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a súlyos vagy halálos kerékpár balesetek többsége fejsérülés. A súlyos agykárosodással járó kerékpáros balesetek több mint 80%-a elkerülhető lett volna, ha a kerékpáros sisakot visel. De fontos azt is tudni, hogy csak a jóváhagyással rendelkező és technológiailag csúcstermékek garantálják a legtökéletesebb biztonságot.

 

Íme, néhány tipp kerékpár sisak vásárláshoz:

 

  1. Optimális illeszkedés

Csak egy olyan sisakot hord az ember rendszeresen, amely tökéletes illeszkedik, nem nyom és jó a szellőzése. Éppen ezért vásárlás előtt nyugodtan fel kell próbálni, lehetőség szerint a szakkereskedő professzionális tanácsait követve.

 

  1. Beállítási lehetőség

A sisak jól beállítható kell, hogy legyen és hosszú távon meg is kell tartania a beállításokat. Szabadalmaztatott beállító rendszerek segítenek ebben, melyekkel a méret tökéletesen beállítható.

 

  1. Jó szellőzés

A számos nagyobb szellőzőnyílás remek szellőzést tesz lehetővé, ezáltal megakadályozva a hőtorlódást és gondoskodva a komfortról.

 

  1. Normákra figyelni

Az európai jogszabályok szerint – EN 1078 (CE) -, egy sisak tesztelése a gyártó, importőr kötelessége. Ezek a vizsgálatok azonban csak a biztonsági követelményeknek megfelelően tesztelik az adott sisakot, a komfortosságot nem ellenőrzik. Az ABUS a kerékpár sisakjai technológiában, kényelemben és felszerelésben is jóval többet nyújtanak, mint amit ez a norma előír.

 

  1. Csak az igazán menő sisak a nyerő

Ez az egyik legfontosabb kritérium, ha gyerekeknek vagy fiataloknak keres az ember megfelelő sisakot. Éppen ezért fontos, hogy a design, a dekoráció az ő kívánságaikat tükrözze.

 

  1. Példaképnek lenni

A felnőttek a gyerekek példaképei! Viseld ezt a szíveden és hordj sisakot kerékpározás közben!