Az ABUS márkáról

Az ABUS márkáról
2019-03-25 Tekerni mentem

ABUS – Biztonságtechnika 1924 óta|

 

Az ABUS név 1924 óta világszerte a biztonságot és megbízhatóságot jelenti. A németországi központtal rendelkező ABUS, minőség-orientált gyártóként, megbízható, hosszú élettartamú és könnyen kezelhető termékek fejlesztése és gyártása mellett kötelezte el magát. A máig családi tulajdonban lévő cég egy egyszerű lakatosműhelyből nőtte ki magát a biztonság terén világszerte sikeres vállalatig.  Az ABUS elnevezés egy rövidítés, a tulajdonos nevének és fiainak kezdőbetűiből – August Bremicker und Söhne- ből ered. Ma az ABUS egy globális cég, amelyet a család negyedik generációja irányít.
A közel 100 éves múltra visszatekintő vállaltot, ma világszerte kiváló minőségű termékeiről ismerik. A sikert a minőség  és innováció mellett és a megalapozott termék- és márkastratégia hozta. Az ABUS a németországi gyártás mellett kötelezte el magát és öt németországi telephelyén és 21 leányvállalatában (Európában, az USA-ban, Latin-Amerikában és Ázsiában) több mint 3500 alkalmazott dolgozik.

Termékcsoportjai három fő részre oszthatók az Otthonbiztonság , Mobil biztonság (motorkerékpáros, kerékpáros és hajós termékek) és a Vállalatok, Intézmények biztonsága.

Cégünk az ABUS kerékpáros termékszegmensének magyarországi forgalmazója. Az ABUS termékekre a cég alapkoncepciója a leginkább jellemző: biztonságos, megbízható, stabil.

Mára az ABUS kerékpárlakatok mellett, immár sisakok területen is kikerülhetetlen a német márka.

Lakatok területén 3.000 Ft-tól egészen 100.000 Ft-ig terjedő kínálata lefedi a legkülönbözőbb felhasználó igényeket is. Hajtogathatós lakatok területén a Bordo család széles palettájával, prémium minőségével, alacsony súlyával és  innovatív lakattartóinak köszönhetően Magyarországon a fogyasztók első számú választása. Láncos lakatjai kiváló minőségű anyagokból készülnek (és sok más lakattal ellentétben nem tartalmaznak ólmot vagy egyéb rákkeltő veszélyes anyagot), így kisebb súly mellett nagyobb biztonságot kínálnak a konkurenciánál és a széles modell palettáján mindenki megtalálja a számára megfelelőt legyen az számzáras, kulcsos vagy éppen kulcs nélküli okos lakat.

Óriási versenyelőnyt jelent az egyedülálló ABUS ONE KEY rendszere, mellyel több lakat akár egyetlen kulccsal nyitható: legyen az hajtogathatós , láncos , patkó vagy U-lakat, netán e-Bike akku cilinder.

Az ABUS kulcsokat az ország számos kerékpár kereskedésében vagy zárszaküzletében másolják is, ha a vevőnek megvan a kulcs száma vagy az ABUS kód kártyája.

A lakatok mellett, immár az ABUS sisakok is a cég meghatározó termékeivé váltak, köszönhetően a több, mint 5 éve tartó Movistar csapat szponzorációnak, mely segítségével a profisport  kerékpárosai is megtapasztalhatták a német gyártó biztonságos, innovatív és divatos fejvédőinek minőségét. A több évtizedes múltra visszatekintő gyerek és városi sisakjaik mellett most már világszínvonalú országúti és MTB sisakok is megtalálhatók a kínálatukban, melyekre Magyarországon elsőként 2 év törés garanciát vállalnak (50%-ot megtérítenek törött sisak esetén az új ABUS sisak vételárából). Palettájukon, több mint 30 fajta különböző modell, több, mint 50 különböző színben és 3 különböző méretben (egyes modelleknél XL is!) található meg kizárólag in-mold kivitelben, egyes modelleknél  baleset érzékelő/értesítő  rendszerrel ellátva , hiszen a biztonság továbbra is az elsődleges szempont.